23948sdkhjf

3D Center växer kraftigt

Flyttar till nya lokaler och går från 150 till 700 kvadratmeter.
Företaget 3D Center i Västervik växer och flyttar till nya lokaler där ett nytt kompetenscenter för additiv tillverkning öppnas.

Tätorten Västervik ligger i östra delen av Småland.

Företaget växer från 150 kvadratmeter till så mycket som 700 kvadratmeter. De har gjort nyanställningar och antalet medarbetare är för närvarande fem personer.

– Vi ser att additiv tillverkning får upp farten. Det har blivit konkurrenskraftigt jämfört med till exempel formsprutning, säger företagets vd Ulf Qviberg till Metal Supply.

I de nya lokalerna finns bättre möjlighet att hjälpa företag med utvärderingar och tester kring olika typer av applikationer för additiv tillverkning. Där finns ett showroom med fullt installerad utrustning av olika 3D-tekniker, projektrum, konferens och verkstad.

Fokus är fortsatt på HP:s teknik Jet Fusion då denna ses som kostnadsmässigt överlägsen. I showroomet finns bland annat en HP Jet Fusion 4200 installerad.

– Anledningen till expansionen är dels det ökade behovet hos marknaden men även tack vare partnerskapet med HP. Under slutet av året kommer ytterligare en HP-plattform att lanseras som kommer ha en stor inverkan på branschen. Utrustningen kommer ligga i en betydligt lägre investeringskostnad än tidigare men även ge möjligheter till ytterligare funktioner. Mer kring den nya plattformen kommer att delges vid vår invigning 7-8 Mars, säger Ulf Qviberg enligt ett pressmeddelande.

HP:s 3D-skrivare är bland de viktigaste på marknaden och i Norden finns det bara två återförsäljare av dessa - 3D Center och ett danskt företag.

HP är företagets huvudpartner för 3D-skrivare. De samarbetar med HP kring produktlinjen Jet fusion. Det gäller både Sverige och Finland.

Företaget erbjuder också metallutskrifter och keramutskrifter på distans.

Bland kunderna finns AstraZeneca, Be-Ge, Camfil, Modulpac, Projektengagemang, Prototal, Plåtson, Smålandsplast och Vännäs Verkstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109