23948sdkhjf

Gnotec Group växer kraftigt

Sätter upp ett nytt lager i Småland och ökar kapaciteten med 30 procent.
Gnotec Group har satt upp ett nytt lager i småländska Hyltebruk. Kapaciteten i den svenska verksamheten ökar genom det här med så mycket som omkring 30 procent.

Den nya enheten invigdes den 15 januari.

– Skälet är främst att vi har en stark tillväxt. Med hjälp av det nya lagret förbättrar vi omsättningshastigheten betydligt samt säkerställer kvalitet och leveransprecision för de högre flödena, säger företagets koncernchef Jörgen Oldenstedt till Metal Supply.

Gnotec Group är specialiserat på utveckling och tillverkning av metallkomponenter till fordons- och industriapplikationer. Bland kunderna finns AB Volvo, Volvo Cars, Scania, Renault, Autoliv, Takata, Jaguar och Geely.

Företaget har fem anläggningar i Sverige, Slovakien och Kina och antalet medarbetare är över 700 personer.

Gnotec Group tillverkar 3 000 olika komponenter som finns i fordon och andra slutprodukter. Till exempel gör de airbaghus till krockkuddar, spännband till dieseltankar och motorfästen till personbilar.

Företaget är en av de största underleverantörerna till fordonsindustrin. Totalt finns det i Sverige knappt 1 000 företag (med fler än fem medarbetare) som tillverkar komponenter till de stora fordonstillverkarna. Hela den svenska komponentbranschen omsätter 160 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093