23948sdkhjf

Södertälje Science Park invigs

Satsningen på hållbar produktion, där Scania är en stark spelare, invigs av minister.
På tisdag den 30 januari klockan 11.00 inviger högre utbildnings- och forskningsminister, Helene Hellmark Knutsson, Södertälje Science Park och nya KTH Södertälje med 1 200 utbildningsplatser och forskartjänster i en av Acturum, Wallenbergsstiftelserna och Peab, nyuppförd anläggning.

Att skapa större konkurrenskraft inom hållbar produktion på världsmarknaden är syftet med denna storsatsning från stad, högskola och näringsliv, enligt ett pressmeddelande.

Södertälje kraftsamlar för att stärka och utveckla ny kompetens inom hållbar produktion.

Siktet är inställt på att bli en innovativ utvecklingsarena och kunskapsnod för hållbara produktionsflöden på världsmarknaden.

Bakom detta samarbete finns utöver Södertälje kommun KTH, Scania, AstraZeneca och Acturum.

Södertälje Science Park ska bli en nationell nod för hållbara produktionsflöden.

Parken ska se på produktionsflöden ur ett brett perspektiv.

Det handlar om hållbar produktion av fysiska varor som läkemedel, livsmedel och lastbilar, men också produktion av tjänster, som till exempel sjukvård, transporter och försäkringar.

Invigningen sköts av högre utbildnings- och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Södertälje Boel Godner, rektor KTH Sigbritt Karlsson, styrelseordförande Södertälje Science Park Leif Östling, vd Scania Henrik Henriksson, vd AstraZeneca Jan-Olof Jacke och ordförande Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse Peter Wallenberg Jr.

Vd för Södertälje Science Park är Robert Kingfors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094