23948sdkhjf

Jättetält ska fyllas med skogsråvara

Helsingborgs hamn upprättar ett 2 000 kvadratmeter stort tält där gods från bland annat Södra, Elof Hansson och Billerud Korsnäs kommer att lagras.
Helsingborgs hamn känner av skogsindustrins välmående. Nu bygger man ett tältmagasin som ska ta hand om kundernas önskan om ökade godsvolymer, något som HD/Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5 tidigare rapporterat om.

Både Billerud Korsnäs, Elof Hansson och Södra har gods som går igenom hamnen, och nytt för i år är att tältmagasinet, som planeras stå klart i maj, ska fungera som mellanstopp för bland annat Södras gods. Det innebär att skogsbolaget levererar varan med antingen lastbil eller tåg till hamnen där hamnen sedan i sin tur lossar godset till magasinen, fyller containrarna åt kunderna och skickar sedan ut till containerterminalen där det lastas på fartyg.

– Vi har sett ett ökat behov från våra kunder där man efterfrågar kapacitet och det har legat till grund för att gå vidare med de här investeringarna, säger Mark Wieden, Sales executive på Helsingborgs hamn, till Skog Supply.

– Det kommer att fungera som ett rullande lager, kunderna kommer att ha en viss yta i hamnen där godset kommer in, mellanlagras och går ut. Det kommer kontinuerligt nytt gods hela tiden, säger han.

Skogens välmående smittar av sig
Att skogsindustrin mår bra märks av på aktiviteten i hamnen.

– Det gör det verkligen, vi ser en ökning här. De här kunderna tillkom under 2017 och vill öka volymerna under 2018 – så vi har fått den indikationen, säger Nicklas Romell, försäljnings- och marknadschef på Helsingborgs hamn.

– Faller den här investeringen väl ut och vi får det gods vi har tänkt och än fler förfrågningar kommer in, vilket det ser ut att bli, kommer vi förmodligen att investera i ett magasin till.

Under de senaste åren har det genomförts flera investeringar i hamnen för att effektivisera arbetet. Bland annat stod en ny kaj redo i december 2016 och man har även köpt in en ny mobilkran och en lastplattform, även kallad loadplate.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078