23948sdkhjf

Tyska Spinner får nya återförsäljare

Storebro Machine Tools och systerföretaget SMT Machine är den tyska tillverkarens nya partners.
Den tyska tillverkaren Spinner Werkzeugmaschinen letade efter en partner med resurser inte bara för nymaskinsförsäljning utan även eftermarknad, service och support.

Vidare skulle återförsäljaren besitta kompetens att ta maskinleveranserna ett steg längre tillsammans med slutkunden.

Storebro Machine Tools i Varberg och systerföretaget SMT Machine i Köping matchade Spinners krav, och är sedan årsskiftet leverantörer av Spinner.

Spinner sysselsätter runt 600 medarbetare och har kontor med tillverkning utanför München. I första hand tillverkas universella CNC-styrda fräsmaskiner och svarvar.

Storebro och SMT i sin tur tillverkar CNC-svarvar, långhålsborrmaskiner och bedriver handel med begagnade maskiner. Servicejobb åt svenska industrikunder uppgår till flera hundra varje år.

SMT och Storebro har ett utbyggt servicenät med täckning över hela Sverige. Under 2018 ska personalstyrkan växa för att klara av Spinners nuvarande kunder.

Dag Jacobson är vd för SMT och Storebro:

– Att vi plockar in ett tredje maskinsystem är bara positivt för oss och våra kunder. Våra servicetekniker kommer under februari åka till Spinners huvudkontor i Tyskland för utbildning så att vi är redo att börja arbeta. Målet är som tidigare; det är till oss du vänder dig om du behöver lösa eller förebygga produktionsstopp.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11