23948sdkhjf

Starkt år för maskintillverkaren

Har haft en mycket bra försäljning första kvartalet och trenden ser ut att hålla i sig.
Maskintillverkaren Väderstad ökade omsättningen till 2,1 miljarder kronor förra året. Knappt 90 procent av detta gick på exportmarknaderna. Resultatet efter finansiella poster var 110 miljoner kronor.

– 2017 har varit ett framgångsrikt år. Den generella marknaden har växt inom branschen och vi har haft en mycket positiv säljutveckling. Utöver detta har vi etablerat nya säljkanaler i Ryssland och Ukraina, som har bidragit till ökade volymer. Även länder som Sverige, England och Rumänien har gjort mycket bra resultat, säger Mattias Hovnert, som är försäljnings- och marknadsdirektör på företaget, enligt ett pressmeddelande.

Precisionssåmaskinen Tempo säljer fortsatt bra, enligt företaget.

– Vi ser att tillväxten fortsätter och har första kvartalet 2018 haft en mycket bra försäljning. Trenden ser ut att hålla i sig och vi ser positivt på 2018. Under året investerar vi bland annat i utökad kapacitet vid produktionen i Väderstad, säger Mattias Hovnert.

Metal Supply rapporterade redan i mitten av januari att företaget bygger ut sin fabrik och investerar i automation. Totalt satsas över 200 miljoner kronor i nybyggnation och den nya anläggningen för automatiserad tillverkning av laserskurna plåtartiklar.

– 120 miljoner kronor av totalbeloppet avser maskiner, robotar och liknande utrustning, sade Vilhelm Ektander som är ansvarig för marknadskommunikation på Väderstad, till Metal Supply vid det tillfället.

Väderstad-Gruppen är en stor aktör på området för lantbruksmaskiner. Bolaget finns representerat i 40 länder.

Företaget ägs av familjen Stark och har cirka 1 250 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Väderstad i Mjölby kommun.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078