23948sdkhjf

Hiab förbättrar kranarna i nytt labb

Här kommer företaget bland annat att vidareutveckla fjärrstyrning.
Hiab är känt för olika typer av lasthanteringsutrustningar varav styckegodskranar är en del.

Även om produktionen av kranar nu har flyttat sker en stor del av innovationen och utvecklingen i Hudiksvall.

Utöver styckegodskranar så har Hiab bland annat utvecklat ett virtuellt system med fyra utplacerade kameror. HiVision flyttar föraren från den riskfyllda miljön ute på kranen in i den komfortabla lastbilshytten.

Som en del av satsningen att ta HiVision vidare invigdes i tisdags ett labb i Hudiksvall där nästa generations HiVision kommer att utvecklas.

Magnus Pettersson är Senior Manager New Technologies på Hiab.

– Det nya toppmoderna laboratoriet är en del i Hiabs satsning på att öka våra produkters värde för våra kunder. Hiab har traditionellt varit pionjärer inom området och satsningen är ett steg för att behålla vår position som ledande på innovation och säkerhet, säger han till Verkstäderna.

Områden som Hiab utforskar möjligheter inom är säkerhetsrelaterade applikationer och vidareutveckling av HiVision som fjärrstyrning som ett par exempel.

– Vi följer givetvis också trenderna hos lastbilstillverkarna kring autonoma fordon, säger Magnus Pettersson.

Hiab är en leverantör av utrustning och lösningar för vägburen lasthantering. Bland produkterna finns lasthanteringsutrustning med styckegodskranar, Loglift och Jonsered skogs- och återvinningskranar, Moffett påhängstruckar, Multilift lastväxlare och bakgavellyftar. Företaget ingår som del i den finska globala och börsnoterade koncernen Cargotec.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109