23948sdkhjf

Tecknar kontrakt med underleverantör i fordonsindustrin

"Vi har kapacitet att kunna växa. Målet är att öka försäljningen med 100 procent på fem års sikt".
Helsingborgsföretaget Agab Pressautomation har tecknat ett kontrakt med en underleverantör inom säkerhetssystem för bilindustrin. Företaget ska utveckla och ta fram en ny generation av hydrauliska pressar. Kunden beskrivs som en stor aktör, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har kapacitet att kunna växa. Målet är att öka försäljningen med 100 procent på fem års sikt, säger företagets vd Anders Gleerup till Metal Supply.

Den nya satsningen handlar om en ny teknik där alla parametrar är lagrade. Företaget har anställt fler medarbetare till sin teknikavdelning.

Agab är en tillverkare av pressautomation och industriautomation. Kunderna finns inom bilindustrin, vitvaror och andra branscher där automation krävs.

– Automotive är vår största kundgrupp. Omkring 75 procent av intäkterna är mot fordonsindustrin, uppger Anders Gleerup.

De nya montagepressarna är digitalstyrda. Den servostyrda pressen ska lämpa sig väl för att tillverka komplicerade detaljer med hög precision.

Utrustningen är kompletterad med ett så kallat quick-learn-system som ska innebära enklare, snabbare programmering och en mer kostnadseffektiv produktion. Den exakta presskraften övervakas linjärt via ett styrsystem on-line.

Beslutet om investeringen togs förra året. Den första maskinen kommer att levereras första kvartalet i år.

Agab Pressautomation erbjuder allt från magneter, rullister, coil-hanteringsutrustning, verktygspännare och smörjsystem till verktygsväxlingsvagnar som kan hantera pressverktyg på upp till 120 ton samt Dominosystem som betjänar flera pressar i en linje.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126