23948sdkhjf

AnVa-gruppen köper ännu en verkstad

Den här gången tar de över Bergbom & Söner. Hjo-företaget har 50 medarbetare.
Bergbom & Söner får alltså en ny ägare. Företaget, som är verksamt i Hjo i Västergötland, omsätter 70 miljoner kronor och har 50 medarbetare.

Verksamheten är inriktad mot kunder inom inredning och möbler, industri-lego och byggnadsställningar.

Företaget arbetar med rörbockning, pressning, robotsvetsning, pulverlackering och montage.

Köpare är koncernen AnVa-gruppen som sedan tidigare äger företaget AnVa Arion Sweden som även de bedriver verksamhet i Hjo. I AnVa Arion Sweden är Peter Labecker vd och nu tar han den rollen även i Bergbom & Söner.

– Jag ser mycket fram emot att leda och utveckla Bergbom & Söner, som är ett gediget bolag med erfarna och kompetenta anställda och en bra kundbas. Vi ser det här förvärvet som både en breddning av gruppens kundbas och som en fördjupning inom rör- och plåtbearbetning med goda möjligheter till synergier, säger han enligt ett pressmeddelande.

Säljare är Stellan och Dane Bergbom.

– Det känns väldigt bra att lämna över verksamheten till en gedigen ägare, fokuserad på verkstadsindustri och extra roligt att bidra till en större gemensam verksamhet med bas i Hjo, är deras kommentar kring affären.

Verkstadskoncernen AnVa Industries, med säte i Västerås, består av tolv verksamhetsdrivande enheter. Fokus är på skärande bearbetning, industrigummi, rör- och stånggrossistverksamhet, plåtbearbetning samt sourcing och montage. Verksamheterna finns i Sverige, Litauen och Tyskland.

Efter förvärvet omsätter koncernen drygt 700 miljoner kronor och har 440 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406