23948sdkhjf

Beijer Ref förvärvar stort i Australien

Svenska koncernen fördubblar omsättningen i området Asia Pacific.
Heatcraft, ägt av Lennox International Inc, är en av de största kylgrossisterna i Australien och Nya Zeeland.

Bolaget har även verksamheter i Kina och Singapore och svarar för kylutrustning, köldmedier och reservdelar till kunder över hela Asien.

Ett stort distributionsnätverk med över 65 filialer sköter försäljningen. Heatcraft har även en enhet för tillverkning av värmeväxlare och kylaggregat i kinesiska Wuxi.

I köpet ingår även drygt 5 procent av aktierna i det offentliga bolaget Kulthorn Kirby, en thailändsk kompressorproducent. Heatcrafts huvudkontor är lokaliserat tlli Sydney.

Antalet anställda uppgår till över 300 personer och 2017 omsatte företaget runt 1,1 miljarder kronor.

Företaget uppges ha en ganska begränsad lönsamhet. Verksamheten kommer inledningsvis att drivas vidare i sin nuvarande form och under varumärket Heatcraft.

– Det här förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att även växa utanför Europa och på sikt kan det ge ytterligare möjligheter att fortsätta expandera vår europeiska miljöteknik över betydligt större delar av världen. Vi förväntar oss att framförallt Australien kommer att följa de europeiska direktiven om att fasa ut miljöfarliga köldmedier, säger Per Bertland, CEO vid svenska teknikkoncernen Beijer Ref med huvudkontor i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125