23948sdkhjf

Ovako Group får japanska ägare

Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation förvärvar stålkoncernen från Triton.
En av världens största stålproducenter tecknar avtal om att köpa 100 procent av Ovako Group från Triton, som sedan sju år tillbaka är ägare. Affären måste godkännas av berörda myndigheter.

Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation med huvudkontor i Tokyo är en tung aktör inom teknik och tillverkningskapacitet.

Koncernen producerar ett brett sortiment av stålprodukter i fler än 15 länder och vid 12 stålverk i Japan.

För räkenskapsåret med avslut den 31 mars 2016 uppvisade NSSMC en stålproduktion på en konsoliderad nivå som uppnådde 45 miljoner ton.

– Ovako är en global teknologisk ledare inom högrent stål för rullager och andra avancerade applikationer, säger Kosei Shindo, vd för NSSMC.

Han berättar vidare att syftet med köpet av Ovako är att utöka verksamheten globalt.
– Vi ska ytterligare stärka teknologi, produktkvalitet och produktutvecklingsförmåga för specialstål och säkra en bas av tillverkning och försäljning i Europa för att stärka vår globala verksamhet inom specialstål.

Ovako har under senare år drivit igenom flera väsentliga förbättringar, som tydliga segmentstrategier, ökad rationalisering i produktionen, säkerhetsprogram för personal, satsningar på produktutveckling, etablering av en ny global organisation för försäljning och införande av digitala verktyg för att öka försäljningen.

– Jag är mycket nöjd med att Ovako nu kommer att bli en del av Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation. Det är en stark industriell ägare och en tydlig teknikledare inom den globala stålindustrin. Vårt mål är att fortsätta växa under de kommande åren, och vi ser fram emot att NSSMC:s teknologiska kunskap och stöd ska skapa ännu mer värde för våra kunder, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako.

Parterna är överens om att inte gå ut offentligt med villkoren för affären. Vid genomförande av transaktionen avser Ovakos att lösa in obligationslånet om 3 miljarder svenska kronor med förfall 2022.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109