23948sdkhjf

De får Svenska Monteringspriset 2018

Christian Nilsson och Tommy Karlsson vid Volvo Construction Equipment i Hallsberg mottog utmärkelsen.
Priset delades ut i samband med årets Monteringskonferens som arrangeras av Svenskt Monteringsforum.

Prisutdelare var Anna Davidsson, ansvarig för forsknings- och utvecklingsportföljen inom Produktion hos Volvo Cars. Juryns motivering till årets pristagare:

"Christian Nilssons och Tommy Karlssons arbete har lett till betydande förbättringar samtidigt som monteringen rustats för framtida produkter. Deras arbete utgör ett föredöme för svensk industri."

Volvo Construction Equipments fabrik i Hallsberg monterar hytter till dumprar, grävare, jordvältar och hjullastare. Dessa olika produkter har monterats i separata monteringslinjer. För att öka flexibiliteten och effektiviteten i monteringen har en taktad monteringslinje för alla dessa produkter nu byggts upp.

En utmaning i att kunna hantera dessa produkter på en monteringslinje är inte bara att de varierar mycket i storlek, utan även i monteringsinnehåll. Lösningen blev att kombinera förmontering med flexibel bemanning samt monteringsstationer med förbättrad ergonomi.

Christian Nilsson och Tommy Karlsson har genom ett föredömligt samarbete lett detta projekt i mål under ett skede där orderingången oväntat skjutit i höjden och slagit nya rekord, fastslår juryn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078