23948sdkhjf

Goda resultat vid ythärdning av delar till pumpar och ventiler

Det danska företaget Expanite har löst problem som slitage och ihopskärning.
Expanite uppger nu att de har nått goda resultat vid ythärdning av nickelbaserade och austenitiska legeringar som används till delar för pumpar och ventiler. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

De senaste veckorna och månaderna har de utvecklat ythärdningslösningar för användning i pumpar och ventiler. Vanliga problem med dessa produkter är slitage och ihopskärning. Det omfattar alla användningsområden där till exempel en metallförslutning krävs på grund av hög temperatur (långt över 300 grader celsius).

Den nya härdningstekniken innebär en bättre ythårdhet för rostfritt stål, Co-baserade- och många Ni-baserade legeringar. Effekten blir att ihopskärning kan förhindras.

Stora ventiler som används inom kemisk industri och kraftverk har ofta varit utsatta för ihopskärning av manöverstängerna (som öppnar och stänger ventilerna). Det här orsakar stora problem. Genom att behandla stängerna med Expanite-tekniken kan ihopskärning förhindras. Det ökar i sin tur livslängden hos ventilkomponenterna.

Danska Expanite tillhandahåller lösningar för ythärdning och värmebehandling av rostfritt stål och titan. Företaget uppger att de med sina processer kan öka ythårdheten med en faktor tio och på samma gång behålla eller till och med förbättra korrosionshärdigheten.

Deras utvecklings- och produktionsanläggning ligger strax utanför Köpenhamn. Servicecenter finns även etablerade i USA, Tyskland och Kina.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079