23948sdkhjf

Kawasaki Heavy Industries köper kantpress från LVD

Maskinen bygger på adaptiv bockningsteknologi och är i 1000-tons klassen.
LVD har fått en stor order på en kantpress. Beställare är det japanska teknikföretaget Kawasaki Heavy Industries (KHI), enligt ett pressmeddelande.

Affären avser maskinen Synchro-Form som bygger på adaptiv bockningsteknologi. Det handlar om en specialmaskin i 1000-tons klassen.

Den är utrustad med specialverktyg för att kunna tillverka stora panelsektioner till flygplanskroppar på kommersiella flygplan. Att forma den typen av sektioner med god precision är normalt sett väldigt komplicerat och tidsödande.

Fördelen med utrustningen är att den automatiskt hanterar och positionerar plåten. Efter varje bocksteg mäts vinkeln. Sedan sker en kontinuerlig justering av minsta avvikelse till nästa bockning. Det innebär en mycket noggrann process och att minsta avvikelse justeras rätt.

Vid mässan EuroBlech blev maskinen prisad som den mest innovativa nya produkten för plåtformning. EuroBlech är den största mässan i världen på området för plåtbearbetning.

Kawasaki Heavy Industries (KHI) är en av de större leverantörerna till projektet Boeing 777X. Det är en uppföljare till planet Boeing 777. Det nya planet blir världens största tvåmotoriga kommersiella jetplan.

Maskinen kommer att tillverkas vid LVD:s huvudanläggning som ligger i belgiska Gullegem.

LVD tillverkar maskiner och utrustning för plåtbearbetning. Bland produkterna finns laserskärmaskiner, stansmaskiner, kantpressar och gradsaxar. Utrustningen är redo för Industry 4.0 för framtidens smarta verkstäder.

Företaget har verksamhet i 45 länder. Tillverkningsenheter finns förutom i Belgien även i USA, Slovakien och Kina.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094