23948sdkhjf

Hållbarhet viktigt för svensk industri

Gnosjö Automatsvarvning har gjort en kundundersökning där dess betydelse framkom.
– För oss är det inget nytt att inkludera hållbarhet i allt vi gör, det har vi gjort i 44 år, men det känns kul och framförallt viktigt att det tas på så stort allvar inom vår bransch, säger vd Linda Fransson enligt ett pressmeddelande.

Företaget har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan det grundades. Det är fött ur sunt förnuft.

Är hög kvalitet bättre för kunder, miljö och verksamhet så finns det inget skäl att tillverka produkter som måste bytas ut. Kan skäroljan säkras i ett slutet system som också ger golvvärme i matsalen så det bara dumhet att inte göra det.

Gnosjö Automatsvarvnings grundare, Lindas far Olle Fransson, är en av drivkrafterna bakom det här arbetet. Enligt honom sker förbättringar många gånger genom att ifrågasätta invanda mönster. Det har också blivit en del av företagskulturen.

– Vi ifrågasatte till exempel varför mässingsstängerna vi använde var 12 mm i diameter, istället för de nödvändiga 11,5 mm. Det fanns ingen direkt anledning till det så vi minskade stängerna med 0,5 mm och sparar idag hundratals kilo mässing, säger Linda Fransson.

Företaget har ett 50-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserat på svarvning av komplexa detaljer. Det handlar om stora serier där kraven är högt ställda på precision.

I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, hydromat och CNC-svarvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125