23948sdkhjf

Den finurliga verkstaden i Dalarna maskininvesterar

Mixtrum i Älvdalen köper in en Mazak Variaxis 500 med en robotlösning.
Verkstaden Mixtrum, med bas i Älvdalen som ligger i den norra delen av Dalarna, investerar.

Företaget köper in en Mazak Variaxis 500. Maskinen är kopplad till en robot från Erowa, enligt ett pressmeddelande.

– Vi byter ut en gammal maskin och ersätter den med ny utrustning som vi kan köra dubbelt antal timmar med, säger företagets vd Poa Åslund till Metal Supply.

Mixtrum grundades 2003. Själva ordet ”mixtrum” kommer från älvdalskan som är det gamla språket som pratas i Älvdalen. Det betyder ungefär ”att hitta finurliga lösningar”.

– Vi kör på här dygnets alla timmar och har gjort så i många år. Det snurrar på bra. Maskinerna mår bättre av att få gå hela tiden, säger Poa Åslund.

Företaget är en underleverantör till svenska företag och aktörer ute i övriga delar av Europa. Kunderna återfinns bland annat i branscher som elektronik, medicinteknisk utrustning, traditionell industri och försvar.

– En typisk kund, ett innovationsföretag med intressanta produkter, är Tobii. Där gör vi aluminiumchassin till en av deras senaste produkter. Andra intressanta kunder är GE Healthcare, Flir och Uddevalla Finmekanik säger Poa Åslund till Metal Supply.

Svenska Tobii är börsnoterat. Företaget tillhandahåller produkter inom eyetracking och andra områden. Bland produkterna finns Tobii Dynavox, Tobii Pro och Tobii Tech.

Mixtrum omsätter 18 miljoner kronor och har 20 medarbetare.

Företagets tio största kunder står för 80 procent av försäljningen och ingen kund är större än 16 procent senaste året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094