23948sdkhjf

Ägarförändring i Vision Systems

Teknikföretaget Protacon Technologies köper Vision Systems som är en finsk pionjär inom maskinövervakning.

För processindustrins kunder innebär detta ett bredare utbud av tjänster som omfattar Industri 4.0-teknik i form av bland annat fjärrkontroll samt analys av utrustningens funktionalitet.

Med affären överförs produktportföljen och alla anställda i Vision Systems till Protacon för att bilda en helt ny affärsenhet specialiserad på maskinövervakning.

– Det finns inte många företag som erbjuder ett brett utbud av tjänster och vi tror därför att vi med detta paket kommer att bli en ännu mer intressant partner för kunder inom bland annat pappersindustrin, säger Kari Pellinen, vd för Protacon Technologies.

Enligt honom är den stora tillväxtpotentialen fortfarande kopplad till utnyttjandet av maskinövervakningslösningar i olika branscher, såsom träförädling, metall- och stålindustrin och hälsoteknik.

– Generellt kan fördelar hittas i områden där maskinövervakning kan hjälpa till att upptäcka saker som är osynliga för det mänskliga ögat, särskilt när objektet rör sig. Det kan till exempel förbättra effektiviteten hos produktionsutrustningen, förklarar Kari Pellinen.

Affären är en fortsättning på Protacons investeringar i industriintegrationstjänster. Under det gångna året har företaget köpt flera företag.

Före affären med Protacon funderade Kari Rahkola, ägare till Vision Systems, över olika möjligheter avseende hans företags framtid:

– Jag övervägde möjligheter att öka vår verksamhet ytterligare. Jag har följt Protacons starka utveckling under lång tid. I ett större företag kommer synligheten och fotfästet på marknaden säkert att ge nya möjligheter och öka vår verksamhet, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.454