23948sdkhjf

Leverantörerna sköter sig inte

BAE Systems Hägglunds jobbar aktivt med att byta ut ett antal företag.
Det var Martin Johansson, inköpschef vid företagets verksamhet i Örnsköldsvik, som på Elmia Subcontractors scen i november förra året klart och tydligt sade att han inte var nöjd med leverantörernas precision.

När mässorganisationen talar med honom igen knappt fyra månader därefter uppger han att det har skett en förbättring. Men det är ändå inte fullt ut tillräckligt.

– Det finns självklart de som är duktiga, men vi har alltför många som faller utanför vad vi egentligen kan tolerera. Det här var jag mycket tydlig med under intervjun då jag berättade att det är ett stort bekymmer för oss. Därför jobbar vi aktivt med att hitta ett antal nya leverantörer när befintliga leverantörer inte har koll på sin egen basordning, säger han.

Företaget har tecknat 20 sekretessavtal med potentiella leverantörer som de träffade vid mässan. Det garanterar inte någon affär men betyder att BAE Hägglunds vill vara mer konkreta i sina diskussioner.

BAE Systems tillverkar olika typer av militära fordon som säljs till kunder globalt. Stridsfordon 90 är en känd produkt men de tillverkar också bland annat bepansrade terrängfordon och elhybrida drivsystem.

Försvarsmaterielkoncernen har globalt över 88 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142