23948sdkhjf

Specma Wiro växer på alla bredder

På fem år har företaget både dubblat omsättning och antalet medarbetare.
Specma Wiro i Motala med en omsättning på 120 miljoner fick för inte länge sedan en stororder på ett tvåsiffrigt miljonbelopp.

– Så vi kommer att passera 60 anställda senare i höst, säger försäljningschefen Claes Löfgren, till Corren.

Specma Wiro med huvudkontor och produktion i Motala kundanpassar ledningssystem för vätskor och gaser, står det på företagets hemsida.

Företaget designar och producerar även bland annat metallslang, PTFE-slang, pyroprodukter, högtrycksslang samt kompensatorer och bälgar.

Företagshistorien löper tillbaka till 1922 och Stockholm där företaget då startades under namnet Wiro, med marknadsföring av industriprodukter som trasor, tvättmedel och kemikalier.

I början av 1940-talet köpte Wiro upp Motalabaserade Adrianverken tillika företagets leverantör av köksskyfflar, rakor och ytterligare eldningsredskap.

Vid 1950-talets begynnelse övergick WiroAdrianverken till tillverkning av hydrauliska slangar och kopplingar. 1979 flyttades huvudkontoret till Motala och 2010 flyttade verksamheten in i nuvarande lokaler.

Under 1990-talet kompletterade man med bland annat med PTFE- samt högtrycksslang, i samband med Wiros köp av Argonic Norden.

2004 förvärvades Wiro Argonic av Specma Hydraulic. 2007 fick företaget sitt nuvarande namn.

Kunder är i första hand verkstad, process, kemi, läkemedel och livsmedelsindustrin.

Företaget är stort på den nordiska marknaden men exporten till andra länder växer också.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078