23948sdkhjf

AnVa-gruppen köper ytterligare en legotillverkare

Den här gången handlar det om Hjo-baserade RM Komponenter med 16 medarbetare.
Affären genomfördes på måndagen via dotterbolaget AnVa Tubes & Components.

RM Komponenter är sysselsatt med legotillverkning, laserskärning, kantpressning och svetsning. Företaget har även lång erfarenhet av projekt- och inredningstillverkning.

Företaget omsätter 30 miljoner kronor och har 16 medarbetare.

Inom gruppen finns sedan tidigare AnVa Arion Sweden och Bergbom & Söner som båda är verksamma i Hjo. Peter Labecker är vd för dessa två företag och han bli nu vd även för RM Komponenter.

– Det är mycket glädjande att få välkomna RM Komponenter till AnVa-gruppen. Vi ser att det här förvärvet bidrar till koncernens förmåga att erbjuda kompletta lösningar genom bolagets höga kompetens och moderna maskinpark. I Hjo har vi nu möjlighet att serva våra kunder med laserskärning av rör och plåt, manuell- och robotsvetsning, kantpressning, kvalificerat montage samt pulverlackering. Tillsammans med våra kunder kan vi även bidra till konstruktion och design av produkter eller lösningar, säger AnVa:s koncernchef Per Andersson enligt ett pressmeddelande.

Säljare är Berndt Family Holding. Familjen Berndt kommer fortsätta att arbeta kvar i företaget.

– Det känns väldigt bra att lämna över det som familjeföretaget skapat till en gedigen ägare tydligt fokuserad på verkstadsindustri. Det är också extra roligt att bidra till en större gemensam verksamhet med bas i Hjo, säger Reiner Berndt enligt pressmeddelandet.

Verkstadskoncernen AnVa Industries, med säte i Västerås, består av 13 verksamhetsdrivande enheter. Fokus är på skärande bearbetning, industrigummi, rör- och stånggrossistverksamhet, plåtbearbetning samt sourcing och montage. Verksamheter finns i Sverige, Litauen och Tyskland.

Efter förvärvet omsätter koncernen drygt 700 miljoner kronor och har 455 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08