23948sdkhjf

Exjobb är win-win

Både företag och studenter får högsta vinsten genom samarbetet.
Rickard Björnsson är produktionschef på Wugang Tailored Blanks i Olofström.

– Vi har fått med oss många bra erfarenheter från detta samarbete. Det är verkligen en win-win-situation där vi som företag kan bidra till att studenterna når sina mål, samtidigt som vi får chans att testa nya projekt, säger han enligt ett pressmeddelande.

Den samverkan Rickard Björnsson avser är det examensarbete som Miranda Idberg och Jonathan Heimbrand arbetat med hos hos Wugang under första halvåret. De går den avslutande terminen på sin masterutbildning i industriell ekonomi på BTH, Blekinge Tekniska Högskola.

– Vi hade några olika projektidéer. Efter en öppen diskussion med studenterna kom vi ganska snabbt fram till ett passande projekt, berättar ekonomi- och personalchef Roland Porter.

Han tillägger att det är första gången som Wugang samarbetar på detta sätt med högskolan.

Projektet som de båda har jobbat med går ut på att produktionen effektiviseras med hjälp av ett ökat datautnyttjande och snabbare informationsflöden.

Kontaktperson tillika beställare av projektet på Wugang är Rickard Björnsson, vilken intygar att att de är mycket tillfredsställda med studenternas prestation.

Om ett antal veckor startas ett pilotprojekt vilket testar det nya systemet på presslinjen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126