23948sdkhjf

Nordramp investerar

Köper in en kantpress och laser från Bystronic.
Nordramp grundades 1991 och ägs i dag av Joakim Thorén och Torgny Andersson. Företaget har nio medarbetare och omsätter 13 miljoner kronor.

Basen är Bureå som ligger några mil söder om Skellefteå. Företaget tillverkar handikappramper i aluminium vilka står för en tredjedel av omsättningen.

Resten av omsättningen kommer från legoarbeten. Här finns bland annat Fumex, som tillverkar utsugsutrustning för svetsar, som är en större kund. En annan känd kund är Jama Mining där Nordramp levererar delar till maskiner för gruvindustrin.

Hjärtat i produktionen är en fiberlaser och en kantpress. Dessa är placerade tätt intill varandra. Det är praktiskt eftersom de två arbetshästarna är beroende av varandra.

– Men kantpressen skulle i princip kunna stå på andra sidan jorden för de kommunicerar ju med varandra via internet, säger Joakim Thorén enligt ett pressmeddelande.

Nordramp var det första företaget i Skandinavien som köpte en ByStar Fiber på 6000W för ett år sedan. Två kantpressar från Bystronic kompletterar utrustningen på verkstaden.

– Vi har en på 200 ton, och en liten behändig 40-tonnare. Den minsta står väldigt nära fiberlasern och får symbolisera kopplingen mellan de båda. Just ByStar Fiber är väldigt praktisk i designen då den öppnas i sidan och man kan komma åt allt. Vi kan ha så mycket som tio olika typer av plåtar under en och samma dag i produktionen, och då passar den oss bra, då omställningstiderna är väldigt korta vid byte av material, säger Joakim Thorén.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11