23948sdkhjf

Stena Recycling storinvesterar

Ett 60-tal kunder var med när företagets nya jätteanläggning i Malmö invigdes.
Den finns i Norra hamnen och där har företaget samlat all återvinningsverksamhet för Malmöområdet. Investeringar har bland annat gjorts i nya maskiner och en ny pappershantering.

– I Malmö har vi möjlighet att ta emot och bearbeta alla materialslag på ett säkert och effektivt sätt. Närheten till djuphamn och järnväg ger oss också unika förutsättningar till miljöeffektiva transporter. Jag är stolt och glad över vår investering som kommer att innebära många nya återvinningsmöjligheter för våra kunder i Malmö- och Öresundsregionen, säger företagets vd Kristofer Sundsgård enligt ett pressmeddelande.

Företaget har bedrivit verksamhet vid anläggningen i flera år. Men med investeringen kan de återvinna betydligt mer. Kapaciteten är ett Eiffeltorn varje månad eller motsvarande knappt 100 000 ton järn, metaller och rostfritt varje år. Därutöver tillkommer 20 000 ton farligt avfall och 35 000 ton papper.

Anläggningen har ett 70-tal medarbetare. Det finns flera specialister inom varje materialslag som bistår med kunskap.

– Vi är otroligt glada över Stena Recyclings investering som är viktig för staden och dess utveckling, säger Malmö Stads näringslivsdirektör Pehr Andersson enligt ett pressmeddelande. Det var också han som klippte blandet och invigde anläggningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096