23948sdkhjf

Ekets Uppåkra investerar tungt

"Genom det här tar vi ytterligare steg kopplade till vår strategi och stärker vår ledande position inom skärande bearbetning."
Företaget köper in två stycken Mazak Multiplex W-200Y. Maskinerna är försedda med portalrobot GL-150F.

Det handlar om en två-spindlig fleroperationssvarv, med två revolvrar, roterande verktyg samt Y-axlar. Den ena maskinen installerades i november förra året och den andra nu i maj.

Men de nöjer sig inte med det utan har också köpt in en Makino A61nx. Det handlar om en 4-axlig horisontal flerop med Fastems FPC 750. Den maskinen installerades nu i april.

– Ekets Uppåkra har en klar tillväxtstrategi mot mer komplexa detaljer där vi fortsatt vill vidareutveckla vår flexibilitet och konkurrenskraft. Genom våra senaste investeringar tar vi ytterligare steg kopplade till vår strategi och stärker vår ledande position inom skärande bearbetning – som vi under lång tid utvecklat tillsammans med våra kunder och duktiga medarbetare, säger produktionschefen Bert-Ola Kejder till Metal Supply.

Ekets Uppåkra består av Ekets Mekaniska som startade sin verksamhet 1977 i Eket och Uppåkra Mekaniska i småländska Skillingaryd som grundades 1948.

Koncernen har så många som 340 medarbetare och en maskinkapacitet på 425 000 timmar i 160 CNC-maskiner. De omsätter knappt en halv miljard kronor.

– De senaste investeringarna syftar till att utöka Ekets Uppåkras erbjudande gällande komplex bearbetning i mellanstora batchstorlekar. Multiplexerna ger möjlighet att kostnadseffektivt svarva, borra, fräsa och grada i samma operation. Vi har totalt fyra Mulitplexer, vilket ger oss hög flexibilitet. Makino A61nx är anpassad för snabba omställningar eftersom maskinen är bestyckad med ett palettsystem och ett stort verktygsmagasin. Genom att kombinera snabba omställningar med en effektiv och noggrann maskin får vi en optimal lösning för komplex fleropsbearbetning i mellanstora batchstorlekar, säger Damir Petku, produktionsteknisk chef, till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083