23948sdkhjf

Legotillverkare storinvesterar 15 miljoner

"Efterfrågan från fordonsindustrin är otroligt stark nu. Volvo Lastvagnar, Volvo Cars och Scania är väldigt viktiga för Sverige."
Det är det Gnosjöbaserade företaget Falks Metall som satsar tungt i verksamheten.

– Efterfrågan från fordonsindustrin är otroligt stark nu. Där har vi runt 60 procent av våra affärer. Volvo Lastvagnar, Volvo Cars och Scania fortsätter att gå väldigt bra vilket drar med sig underleverantörer och legotillverkare. De här tre stora företagen är väldigt viktiga för Sverige, säger företagets vd Per Falk till Metal Supply.

Därför väljer de att investera tungt. De har precis i dagarna fått två stycken Mazak Multiplex till sig. Efter årsskiftet kommer ytterligare två maskiner av exakt samma typ.

– Vi tror på att köra med samma typ av maskiner. Det gör det hela enklare. Många andra verkstäder arbetar med många olika maskintyper men det förstår jag inte riktigt varför de gör. Totalt investerar vi nu 15 miljoner kronor i verksamheten, säger Per Falk till Metal Supply.

Sedan tidigare har de hela 14 maskiner av samma typ hos sig.

Det här är tredje året i rad som de investerar stort. 2016 installerades en Multiplex och två fräsar, förra året tre Multiplex och i år de fyra maskinerna ovan.

– Vi har redan tagit in ytterligare några medarbetare för de nya maskinerna eftersom det krävs upplärning före vi kör igång med dem. Det är en till varje skift, säger Per Falk.

Företaget tillverkar artiklar i de flesta förekommande material. Kunderna finns i branscherna fordon, försvar, medtech, energi, marin och precision.

Det är Värnamobaserade Ravema som har sålt maskinerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11