23948sdkhjf

Rösta fram årets bästa limmade produkt

Efter en nomineringsrunda under sommaren är det dags att rösta fram den vinnande produkten i tävlingen Årets limmade produkt.
Nu har du chansen att vara med och utse 2018 års limmade produkt. Omröstningen pågår till och med den 1 oktober och resultatet kommer att publiceras på GA Lindbergs hemsida samt i tidningen Verkstäderna den 26 oktober.

De nominerade produkterna är:
• Moraknivs flytande kniv
Handtaget av kork som limmas vid knivbladet gör att kniven flyter i stället för att sjunka till botten av en sjö, flod eller hav.
• Absolicons koncentrerande solfångare T160

Solfångaren producerar värme som kan användas till industriella processer, fjärrvärmenät eller fastighetsuppvärmning. Tillverkningen sker med hjälp av robotar som i olika steg lägger lim på de komponenter som ska sammanfogas. Limmet som används är miljövänligt och tillåter kortare cykeltider andra sammanfogningsmetoder.

• Martinsons korslimmade trä

Korslimmat trä, KL-trä, är massiva träskivor av hyvlad gran och furu som limmas ihop med vartannat skikt korslagt, vilket medför låg vikt och enkel bearbetning. Träskivorna blir dessutom så bärkraftiga att de kan användas till att montera ihop ett höghus av trä.

• Aimpoints vattentäta lasersikte

Aimpoint 9000 är ett helt vattentätt lasersikte som är limmat och används till bland annat jaktgevär.

• Dammsugarmunstycket Twinner

Twinner Universal dammsugarmunstycke är konstruerat utan borstar och med dubbla insugningskanaler. Det limmade munstycket väger hälften så mycket och har lägre bygghöjd jämfört med konventionella munstycken.

Maila din röst till sandra.nordin@galindberg.se

Välkommen med din röst så snart som möjligt, men senast den 1 oktober!

Vid oavgjort utses den vinnande produkten av en tävlingsjury bestående av Stefan Grönqvist, Aros Polymerteknik, Monica Almgren, Tidningen Verkstäderna, och Johan Jillestam, GA Lindberg.

Lim har använts av människor i flera tusen år, men först under 1900-talet tog limutvecklingen fart. 
I dag är många fler produkter än de flesta känner till sammanfogade med hjälp av lim. För att lyfta fram de många fördelarna med lim har GA Lindberg inrättat priset "Årets limmade produkt".
De olika alternativen:
1.Morakniv
Morakniv
2. Solfångare T160
Solfångare T160
3.Limmat trä
Limmat trä
4.Lasersikte Aimpoint 1
Lasersikte Aimpoint 1
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078