23948sdkhjf

Robotcellen blev början på ett samarbete

Sanovo Technology Robotics i Odense ska utveckla automation och robotlösningar.

När SP Groups dotterbolag danska Gibotech tillsammans med Sanovo Technology Group utvecklade en ny robotcell till Sanovos förpackningsanläggning väcktes idén om ett gemensamt bolag.

Företagen, vars fabriker ligger bredvid varandra i Odense, har nu startat det gemensamma företaget Sanovo Technology Robotics. Och det är inte vilken koncern som helst som nu kastar sig in i robotarnas värld tillsammans med Gibotech 

Förutom att vara en del av familjen Stadil Thornico Group är Sanovo Technology Group en av världens största leverantörer av maskiner och utrustning för hantering av ägg och äggprodukter.

Med den nya bolagsstrukturen kommer Sanovo Technology Robotics att utveckla automation och robotlösningar för flera av koncernens olika affärsområden.  

De två företagen har haft koll på varandra ända sedan Gibotech 2016 flyttade in i fastigheten bredvid  Sanova Technology. De båda aktörerna ser tydliga fördelar med att utnyttja synergieffekterna företagen mellan. 

Det nyetablerade samriskbolaget kommer fysiskt att verka under samma tak som Gibotech. Gibotechs vd Henrik Anker har även utsetts till vd för det nya robotföretaget. 

Källa: metal-supply.dk

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079