23948sdkhjf

Stort intresse när robotföretaget hade öppet hus

Yaskawa Nordics nya utställningshall i Torsås fylldes av fler än 500 besökare.
Det var fredagen den 14 september som Yaskawa Nordic öppnade upp dörrarna för allmänheten.

Företaget anordnade guidade turer i produktionslokalerna. Där tog guider hand om grupper för rundvandring. Där gick det att följa robotens och styrsystemets väg mot en färdig robotanläggning.

Den nya bearbetningshallen visades upp.

Intresset var stort. Under tre timmar fylldes utställningshallen av fler än 500 besökare i alla åldrar. Många hade en anknytning till företaget men även privatpersoner kom på besök.

– Bland besökarna fanns många pensionerade medarbetare som gärna delade med sig av roliga episoder i företagets historia. De är glada över Yaskawas positiva utveckling och satsningen på Torsås, säger Niklas Richardsson, försäljningschef robotsystem, enligt ett pressmeddelande.

Till invigningen kom också representanter för den europeiska robotdivisionen och från dotterbolag och distributörer i Finland, Danmark, Ungern och Australien.

Företaget visade MotoMini som beskrivs som världens minsta industrirobot. Speciellt de minsta tyckte om den. Det gick att skicka ett sms till roboten som sedan skrev ut det på sin whiteboard.

– Att skriva ut sms på en whiteboard är ju inget som man har någon nytta av egentligen. Men, det väcker ett intresse för robot hos barn och unga – och det gillar jag, säger Jonas Elofsson, utvecklingsingenjör på Yaskawa, enligt pressmeddelandet.

Yaskawas nordiska verksamhet, Yaskawa Nordic, grundades på 1970-talet i småländska Torsås. Företaget är en av världens största tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 Motoman-robotar installerade globalt.

Yaskawa Nordic har cirka 160 medarbetare och kontor i Torsås, Kalmar och Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079