23948sdkhjf

Rockwell Automation i samarbete med svensk distributör

Wexoe ska sälja och distribuera Rockwells lösningar i Sverige. Målgruppen är små- och medelstora bolag.
Rockwell Automation inleder vad företaget beskriver som ett "strategiskt samarbete" med distributören Wexoe i Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Rockwell Automation är en av de större aktörerna inom industriell automatisering.

Wexoe är en distributör av nätverks- och automatiseringslösningar. Företaget fokuserar på maskinbyggare, systemintegratörer och installatörer.

Tillsammans ska de båda företagen lyfta kundsupporten samt stärka upp sälj- och support för små och medelstora bolag, heter det.

Rockwell Automation har en bakgrund av samarbeten med bolag på plats.

Sedan 2014 har Rockwell Automation och Wexoe samarbetat i Danmark. Erfarenheten därifrån innebär nu ett breddat samarbete till Sverige där Wexoe grundat ett dotterbolag i Lund.

Därutöver blir det möjligt för Rockwell Automation att distribuera paketerade och förkonfigurerade, kundanpassade lösningar för OEM-tillverkare.

Samarbetet med befintliga distributörer i Sverige kommer att fortsätta, uppger de vidare.

– Det utökade samarbetet med Wexoe via ett dedikerat sälj- och supportteam innebär att vi kommer ge väsentligt bättre kundsupport samtidigt som leveranstätheten ökar. Dessutom kan vi nu erbjuda våra kunder skräddarsydda lösningar, säger Felix Langkjaer, Nordenchef, på Rockwell Automation, enligt ett pressmeddelande.

Tony Anell är divisionschef på Wexoe i Sverige.

– Vi är sedan tidigare väldigt stolta över att samarbeta med Rockwell Automation och det är glädjande att de nu valt att utöka förtroendet till Sverige. Jag är säker på att vi tillsammans kommer kunna erbjuda våra svenska kunder flexibla logistiska lösningar och en stark kundsupport, säger han enligt samma pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.09