23948sdkhjf

Rekordmarginal för Sandvik

"Under det tredje kvartalet förbättrades orderingången betydligt inom alla tre affärsområdena med draghjälp från en stark utveckling i de flesta kundsegmenten och i de tre större geografiska regionerna."
Verkstadskoncernen Sandviks resultat före skatt var 5 065 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2018.

Ett genomsnitt av 17 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett resultat före skatt på 5 274 miljoner kronor.

– Under det tredje kvartalet förbättrades orderingången betydligt inom alla tre affärsområdena med draghjälp från en stark utveckling i de flesta kundsegmenten och i de tre större geografiska regionerna. Den justerade rörelsemarginalen på 18,9 procent var rekordhög för ett tredje kvartal, säger Sandviks vd Björn Rosengren, enligt delårsrapporten.

Omsättningen var 24 283 miljoner kronor, jämfört med väntade 23 890 miljoner kronor.

Sandviks orderingång uppgick till 24 192 miljoner kronor. Väntat var här 24 597 miljoner kronor.

– Det fria operativa kassaflödet ökade till 4,7 miljarder kronor, framförallt hjälpt av ett starkt rörelseresultat. För att stödja kassaflödet kommer vi fortsatt att lägga stort fokus på hanteringen av rörelsekapitalet. Balansräkningen stärktes jämfört med motsvarande period föregående år, säger Björn Rosengren vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079