23948sdkhjf

Snart fusioneras SVMF och MTAS

"Med en bas av både tillverkare och leverantörer som medlemmar blir vi en starkare branschorganisation som på ett nytänkande sätt representerar industrin."
Fusionen av de båda organisationerna verkställs den 1 januari 2019. Metal Supply har rapporterat om det här arbetet tidigare.

Tanken är att skapa en starkare, bredare och kraftfullare förening.

SVMF:s kansli flyttar i samband med fusionen till Teknikföretagens Branschgrupper - Tebab.

– SVMF får med fusionen och kansliflytten en starkare profilering inom industrin. Med en bas av både tillverkare och leverantörer som medlemmar blir vi en starkare branschorganisation som på ett nytänkande sätt representerar industrin. SVMF ska driva frågor som kompetensförsörjning och nästa generations branschöverskridande projekt tillsammans med andra branschföreningar, Tebab och Teknikföretagen, säger Chris Schmidt, ordförande i MTAS, enligt ett pressmeddelande.

– SVMF fortsätter arbetet med att stärka organisationen i närliggande produktområden som plåt, automation, kringutrustning och maskiner för additiv tillverkning i metall. Vi behöver en bredare och starkare bas för att industrin ska synas tydligare i kommunikation med politiker och beslutsfattare. Det här är ett bra första steg för att samla branschen och aktivt lägga mer resurser på att utveckla industrin för att stärka konkurrenskraften hos våra medlemmar, säger Hasse Heneby, ordförande SVMF.

– För samarbetsparter såsom till exempel mässor innebär det att de nu får en part att diskutera med, säger Matts Spångberg, vd SVMF, enligt pressmeddelandet.

SVMF är branschorganisationen för importörer och leverantörer/tillverkare av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg, automation/robot, kringutrustning och additiv tillverkning i metall.

De har även medlemmar inom högskolor och akademier.

SVMF har 80 medlemmar. Medlemsföretagen omsätter cirka fem miljarder kronor i Sverige och minst lika mycket via export.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062