23948sdkhjf

De beviljas miljoner i EU-medel

Blekinges innovationsmiljöer har tilldelats knappt nio miljoner kronor från EU:s socialfond ESF.
Det är projektet Framtidskompetens i Blekinge som har tilldelats medel med start den 1 mars 2019.

Tanken är att stödja och utveckla små och medelstora företags förmåga och processer för att bli mer effektiva i sin kompetensförsörjning.

Projektägare är klustret Techtank och partners är Blekinge Business Incubator (BBI), Blue Science Park och NetPort Science Park.

Kortfattat handlar Framtidskompetens i Blekinge om att bli bättre på att attrahera, utveckla och behålla personal.

Deltagande företag kommer genom coachning och kompetenshöjande insatser att stöttas i sitt arbete med bland annat kompetensförflyttning, talangattraktion, rekrytering och employer branding.

– Kompetensförsörjningen är en stor utmaning för våra industriföretag och ett viktigt område att arbeta strategiskt med. Vi är därför väldigt glada över att ha blivit beviljade medel för detta projekt, säger Ingela Håkansson, projektledare, Techtank, enligt ett pressmeddelande.

Techtank är ett klusterinitiativ i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Tillsammans med näringsliv och samhälle arbetar de för att stärka industrins konkurrenskraft genom insatser inom områdena teknikutveckling och innovation, kompetensutveckling och försörjning samt affärsutveckling och tillväxt.

– Kan vi stödja företagen med att utveckla befintlig personal för att förflytta dem uppåt i det vi kallar för kompetenstrappan, kan de många gånger täcka sitt behov av högkvalificerad personal genom intern kompetensutveckling. Då frigörs lediga positioner på företaget som kräver mindre kvalifikationer och som kan vara lättare att rekrytera till, säger Ingela Håkansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079