23948sdkhjf

Nya standarder vid motståndssvetsning

Genom den nya B 20K-svetsstyrningen har Bihler vidareutvecklat och förbättrat det befintliga B 5000-svetssystemet grundläggande.
Bihlers nya högprestandasvetsstyrning B 20K, med ett försörjningsspänningsskydd, fem standardmätkanaler, bara en omriktare och en servoaxelstyrning, utlovas ge egenskaper och funktioner globalt för bästa möjliga säkerhet, kvalitet och effektivitet, informerar företaget i ett pressmeddelande.


Dit räknas anläggningens ökade användningskomfort med en enhetlig yta, enkel navigering och en kompakt, reducerad bildskärmsinformation.

B 20K kan hanteras bekvämt och effektivt i kombination med pekskärmen. En avsevärd nyhet handlar om omriktaren som reglerar svetsparametrarna och som tillhandahåller den nödvändiga effekten.

Den största nyheten är att modellen B 20K hanterar enbart en omriktare.

– Bihler är den enda leverantören som täcker alla effektstorlekar mellan 70 och 220 kilovoltampere med bara en omriktare.

Detta förklarar Christoph Schäfer, chef för produkthanteringen på Bihler.

– Omriktaren utgör därmed den universella grundmaskinvaran och ser till att arbetskrävande ombyggnationer eller byten tillhör det förgångna. Tack vare den här enorma flexibiliteten kan användaren använda B 20K för olika svetsuppgifter, från mikro- till makrosvetsning, samtidigt som den är väl utrustad för framtida svetsuppgifter. Som en extra egenskap är B 20K kompatibel med en induktor för beröringslös uppvärmning av stål och gulmetaller.

Omfattande övervakning

B 20K sätter nya standarder, även när det gäller processäkerhet. I motsats till alla modeller från andra leverantörer är den utrustad med fem standardmässigt integrerade mätkanaler.

Därmed går det att registrera, analysera och övervaka alla relevanta parametrar, såsom ström, spänning, väg och kraft, i sin helhet.

Såväl enskilda mätvärden som kompletta mätkurvor, inklusive medelvärdestrender, är användbara. Förutom trendövervakningen är även övervakningen av konturkurvor möjlig under beaktande av ett definierat toleransband. Det kan även anpassas individuellt till exempelvis delavsnitt. Därmed får svetsprocessen en maximal säkerhet och transparens.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078