23948sdkhjf

Jönköping stärker industrin för 70 miljoner

Jönköping Universitet satsar bland annat på AI-utveckling, där 20 företag är med och bidrar med lika mycket i bland annat utrustning.
Jönköping Universitys medvetna satsning på forsknings- och utbildningsmiljön SPARK gör nya landvinningar.

Efter årsskiftet drar så mycket som åtta nya projekt igång med finansiering från KK-stiftelsen.

– Beslutet från KK-stiftelsen är också ett positivt besked för många av våra samarbetspartners. Samtliga projekt sker i nära samarbete med näringslivet och baseras på gemensamma kunskapsutmaningar, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

KK-stiftelsen har givit klartecken för sammanlagt 33 miljoner kronor till sju forskningsprojekt och ett rekryteringsprojekt inom SPARK.

Samtliga projekt är beviljade till Tekniska Högskolan och de fokuserar bland annat på artificiell intelligens, produkt- och produktionsutveckling, ledarskap och polymerteknik.

– Projekten ligger i linje med högskolans ambition att bygga en nationellt ledande forsknings- och utbildningsmiljö som skapar nytta för näringslivet, säger Ulf Hall, tillförordnad vd på KK-stiftelsen.

Drygt 20 företag ska medverka i projekten. De bidrar med personer och utrustning till ett värde som minst motsvarar KK-stiftelsens anslag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079