23948sdkhjf

Ventilföretaget växer kraftigt

Företaget Stafsjö Valves utvecklar, tillverkar och säljer skjutspjällsventiler.

Basen är i tätorten Stavsjö som ligger i Nyköpings kommun i Södermanland.

Företaget omsatte cirka 205 miljoner kronor förra året och har kunder i alla världsdelar.

– Förra året ökade omsättningen med 22 procent. Vi hade en fantastisk utveckling här i verksamheten, säger företagets vd Maria Persson till Metal Supply.

De är cirka 85 medarbetare i hela organisationen varav 45 inom produktion.

Stafsjö Valves utvecklar och tillverkar skjutspjällsventiler för säker och långvarig användning i krävande industriella processer över hela världen.

Industrifokus är mot den globala processindustrin.

– Jag räknar med att efterfrågan planar ut under det här året. Men hittills nu i januari och februari har försäljningen varit god, säger Maria Persson.

Deras produkter används i anrikningsverken inom gruvindustrin, för avfallshantering/avloppsvatten/slam hos va-verk och industrier, askhantering vid kraftverk, för massalinjer i massa- och pappersbruk med mera.

– Kina är den enskilt största marknaden geografiskt. Sedan kommer Tyskland och på tredje plats kommer faktiskt Sverige, säger Maria Persson.

– Förra året genomförde vi flera riktigt stora projekt. Det handlade om ett antal riktiga megaprojekt, säger Maria Persson.

Företaget är alltså inne i en kraftig tillväxtfas och deras kunder behöver leveranser året runt. Därför söker de nu flertalet sommarjobbare till sin produktion och även utvecklingsavdelning.

De erbjuder längre sommarjobb, från mitten av juni till och med mitten av augusti. Lokaliseringen är på förrådet, montaget, packen eller utvecklingsavdelningen.

Stafsjö Valves grundades redan 1666 vilket faktiskt gör det till ett av Sveriges äldsta fortsatt verksamma bolag.

2005 klev familjen Bröer in som ägare och sedan dess har hela 80 miljoner kronor investerats i verkstaden.

Stafsjö Valves ägs av den tyska koncernen Ebro Armaturen som utvecklar och tillverkar vridspjällsventiler med huvudkontor i Hagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079