23948sdkhjf

Bufab köper stort danskt företag

Värnamoföretaget Bufab har tecknat ett avtal om förvärv av samtliga aktier i HT Bendix.

Det köpta företaget har en årlig försäljning om ungefär 500 miljoner svenska kronor (345 miljoner danska kronor) och en rörelsemarginal om cirka tio procent.

HT Bendix grundades 1975 och är en ledande ”Supply Chain Partner” på den nordiska marknaden, med särskilt stark expertis inom industrierna för möbel och inredning.

Huvudkontor och huvuddelen av verksamheten är lokaliserad i Herning på Jylland i Danmark, men bolaget har försäljning i hela Skandinavien, Tyskland, Polen, Storbritannien och Frankrike.

HT Bendix har cirka 80 medarbetare.

– Jag är stolt och väldigt glad över att tillkännage detta förvärv, som är ett starkt och betydelsefullt komplement till vår verksamhet i Norden, och som medför attraktiva tillväxtmöjligheter för båda bolagen, säger Bufabs vd Jörgen Rosengren, enligt ett pressmeddelande.

– HT Bendix är välkända i vår industri för den höga kvaliteten på produkter och tjänster, för sin lösningsorienterade affärsmodell och för sin kompetenta personal. Vi hälsar hela HT Bendix-teamet varmt välkomna till Bufabgruppen, säger Johan Lindqvist, ansvarig för Bufabs segment Sweden.

– De senaste åren har Bufab blivit kända som ledare i den globala industrin för C-komponenter. Vi har letat efter en global spelare som är stark nog att lyfta HT Bendix till nästa nivå. Det är också viktigt med ett bolag som har en filosofi och företagskultur som passar HT Bendix. Vi är övertygade om att Bufab är den ideala partnern för fortsatt tillväxt, säger Kaj Østergaard, vd och talesman för ägarna till HT Bendix.

Förvärvet finansieras inom Bufabs existerande kreditfaciliteter.

Köpeskillingen, uttryckt som så kallat ”enterprise value”, uppgår till ungefär 350 miljoner svenska kronor initialt.

Ytterligare omkring 70 miljoner svenska kronor kommer att betalas ut under perioden 2020-2022, förutsatt en stabil förbättring av bolagets finansiella resultat.

Förvärvet genomförs omgående men är villkorat av sedvanliga myndighetsgodkännanden och kommer att rapporteras inom Bufabs segment Sweden.

Det förväntas bidra positivt till Bufabs vinst per aktie från och med det tredje kvartalet 2019.

Bufab är ett handelsföretag för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar med mera).

Bolaget startades 1977 i Småland och har i dag verksamhet i 28 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och Bufab har över 1 200 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079