23948sdkhjf

De förvärvar Hjo-Verktyg

Prototypen, ägare till Östrand & Hansen i Bankeryd, har den 29 maj förvärvat samtliga aktier i Hjo-Verktyg.

– Hjo-Verktyg är ett anrikt bolag med hög kompetens och god lönsamhet. Vi ser stora möjligheter att både utveckla befintlig verksamhet och till synergier och samarbeten mellan företagen, säger Östrand & Hansens vd Mikael Ronder, enligt ett pressmeddelande.

– Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud, utökad kapacitet och därigenom bättre leveransförmåga för mer omfattande projekt, säger Mikael Ronder.

Han tillträder nu även som vd för Hjo-Verktyg.

– Vi säljer nu vårt livsverk och i den processen har vi velat hitta en stabil och långsiktig ägare som möjliggör att Hjo-Verktyg både utvecklas och lever vidare. Den målsättningen tror vi infrias genom detta val av ny ägargrupp för bolaget, säger tidigare vd och ägare Leif Holmbäck.

Avsikten är att både Östrand & Hansen och Hjo-Verktyg ska fortsätta som fristående bolag.

Ett arbete inleds dock omedelbart för att likrikta rutiner och arbetssätt och därigenom underlätta samarbeten mellan bolagen.

Leif och Lotta Holmbäck kommer under en övergångsperiod jobba kvar i företaget, för att bidra till en bra övergång för de nya ägarna.

Östrand & Hansen erbjuder smarta funktionella totallösningar inom området industriell automation och verktyg.

De har ett kundnära arbetssätt och har över 40 års tradition där de skapar lösningar från idé till färdig funktion.

Till sin hjälp har de moderna maskiner och CAD/CAM-system. Företaget, som är beläget i Bankeryd utanför Jönköping, omsatte 2018 cirka 29 miljoner kronor och har 20 medarbetare.

Hjo-Verktygs affärsidé är allt sedan starten för drygt 50 år sedan inriktad på att vara en partner som löser plåt-bearbetande kunders behov av verktyg med inriktning på stans-, bock- drag- & följdverktyg, kantpressverktyg och saxskär.

Företaget som är beläget i Hjo omsatte 2018 cirka 20 miljoner kronor och har 15 medarbetare.

Prototypen är ägarbolaget till Östrand & Hansen samt Hjo-Verktyg.

Ägarskapet är fördelat på Investment AB Chiffonjén (40 procent) och övrig andel på styrelse och vd. Alla har en lång industriell erfarenhet och ett brett nätverk av kontakter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11