23948sdkhjf

Aliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till Kyocera Fineceramics

Aliaxis Utilities & Industry – Ceramics Division och Friatec – Ceramics Division kommer att bli dotterbolag till tyska Kyocera Fineceramics.

De blir därmed en del av Kyocera som är ett globalt ledande keramik- och teknikföretag.

Ett avtal tecknades mellan Aliaxis och Kyocera Fineceramics den 29 maj 2019.

Den slutliga tidpunkten för överlåtelsen av affärsområdet kommer att ske under sedvanliga avslutsvillkor, inklusive mottagandet av adekvata godkännanden från myndigheter.

Fram till dess kommer Aliaxis Utilities & Industry och Friatec fortsätta äga och underhålla sina respektive affärsområden, vilket innebär att all verksamhet för närvarande kommer att förbli densamma.

För Kyocera spelar verksamheten en viktig roll i genomförandet av deras europeiska expansionsstrategi, som deras första produktionssite för keramik-metall-konstruktioner i Europa.

I och med detta kommer de att bli mer dynamiska och snabba i sin fortsatta tillväxt. Med en bredare produktportfölj kommer de att kunna möta kundens behov och förväntningar ännu bättre.

För alla kunder säkerställer denna förändring kontinuitet, stabilitet och långsiktig tillväxt liksom för verksamheterna och dess anställda i Norden och Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125