23948sdkhjf

Nya chefer på Sandvik Coromant

Ledningsgruppen förstärks med strategiska rekryteringar.
Helen Blomqvist har utsetts till vice vd, ansvarig för produktledning samt forskning och utveckling på Sandvik Coromant.

Hon kommer idag från en roll som chef för försäljningsområdet Nordeuropa för Sandvik Coromant. Blomqvist har doktorerat i kemi vid Stockholms universitet och har arbetat inom Sandvik i olika ledande roller och funktioner i över 16 år.

– Helen har en kombination av spetskompetens, starkt ledarskap och nätverk där inte minst hennes breda erfarenhet inom Sandvik Coromant kommer att vara framgångsfaktor i vår utveckling framåt. Fokus ligger på att föra produktledning samt forskning och utveckling närmare kunderna, säger Nadine Crauwels, chef för Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba i min nya roll och driva produktledning, forskning och utveckling framåt för Sandvik Coromant. För mig är innovation och forskning grunden för vår verksamhet och som världsledande företag inom skärande bearbetning gäller det att alltid ligga steget före med vårt kunderbjudande. Våra nära relationer till kunderna och deras behov kommer att ligga i fokus för vårt arbete med att driva utvecklingen framåt, säger Helen Blomqvist.

Helen Blomqvist ersätter Camilla Engbrink som blir ny affärsutvecklingschef för området Solid Round Tools på Sandvik Coromant.

Vidare har Anders Björklund utsetts till vice vd, ansvarig för Supply på Sandvik Coromant.

Anders Björklund är civilingenjör i materialvetenskap och har många års erfarenhet från olika ledande befattningar bland annat inom Volvo, Gunnebo och Sandvik. 2012 blev han vice vd för Seco Tools med ansvar för produktion, inköp, logistik, QEHS och kundsupport.

Senast kommer han från rollen som chef for banddivisionen inom Sandvik Materials Technology, där han framgångsrikt har lett ett omfattande förändringsarbete.

– Jag är mycket glad att kunna välkomna Anders till Sandvik Coromant. Anders har en gedigen bakgrund inom produktion från flera ledande företag som är relaterade till vår bransch, liksom bevisad erfarenhet inom förändringsledning, strategiimplementering och att leda stora team, säger Nadine Crauwels.

– Det känns jätteroligt att få ta över supply-organisationen på Sandvik Coromant. Sandvik Coromant har idag en världsledande produktion runt om i världen och jag är säker på att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla oss och fortsätta att jobba på att vara en attraktiv arbetsplats. Alla som besöker vår produktion ser det fokus på digitalisering, automatisering och miljö som vi har haft, det är verkligen något som jag ser fram emot att få fortsätta driva, säger Anders Björklund.

Anders Björklund ersätter Magnus Jarlegren som blir chef för Operations på Autoliv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109