23948sdkhjf

Elektroautomatik med i regeringens miljonprojekt

Robotlyftet är en storsatsning av regeringen med syfte att främja robotiseringen i svensk industri.

Elektroautomatik är en av de medverkande systemintegratörerna som är med och stärker de företag som behöver stöttning med automationstjänster.

Fram till år 2021 är 100 miljoner kronor sökbara bland små- och medelstora tillverkande företag.

Ökad automatisering och robotisering stärker både ett företags produktionsförmåga och konkurrenskraft.

Men med detta kommer också utmaningar som företag med mindre resurser har svårare att ta sig igenom. Tanken med satsningen är att stärka företagens konkurrenskraft genom ökad kompetens i att använda och investera i automationslösningar.

Målgruppen är 4 500 stycken svenska företag. Stödet söks genom automationscheckar där varje företag maximalt kan få 150 000 kronor.

Som medverkande systemintegratör i Robotlyftet kan Elektroautomatik hjälpa till med till exempel utbildning, tekniska utredningar och projektering.

Automationscheckarna söks och behandlas av Tillväxtverket.

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. Företaget är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden från idé till slutgiltig produktion.

Utöver ren automation erbjuder Elektroautomatik även sina kunder maskiner, service och utbildning genom avdelningarna EA Maskin, EA Service och EA Academy.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362