23948sdkhjf

Björneborg Steel förvärvar

Björneborg Steel och Blue Future (som ingår i MVG, Motala Verkstad Group) har tecknat en avsiktsförklaring som innebär att Björneborg Steel förvärvar en del av Blue Futures verksamhet på Höje i Kristinehamn.

Förvärvet gäller den del av verksamheten som färdigbearbetar och färdigställer främst marina axlar.

Detta gör bland annat att Blue Future och MVG ges ökad kraft att ytterligare öka sitt tillväxtfokus i Kristinehamn på service inom olika kundsegment och på tillverkning av komponenter för bland annat försvarsindustrin.

Blue Future planerar i samband med detta att omlokalisera sin serviceverksamhet från Norra Verken i Kristinehamn till Höje.

Därmed fortsätter MVG sin effektivisering och tillväxtresa genom att man får en mer koncentrerad och effektiv verksamhet i Kristinehamn.

Björneborg Steel tar härmed ett helhetsansvar för sina smidda marina axlar genom att även ta ansvar för färdigbearbetningen i egen regi vilket stärker konkurrenskraften avsevärt.

Affären är föremål för ”due diligence” där båda parter har en ambition om en snabb process och ett övertagande från 1 januari, 2020.

Affären består av ett antal svarvar, fräsmaskiner och övrig nyckelutrustning som används för färdigställning av långa axlar och andra komponenter.

Förutom att Björneborg Steel övertar del av verksamhet tar man också över del av hyreskontrakt och berörd personal kommer erbjudas anställning i Björneborg Steel.

Blue Future har även en enhet på Gustavsvik i Kristinehamn, den berörs inte av denna verksamhetsförändring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079