23948sdkhjf

Munters tar stora engångskostnader

Munters europeiska Data Center-verksamhet kommer att göra en reservering för ytterligare uppskattade engångskostnader på 116 miljoner kronor under tredje kvartalet 2019 relaterade till stängningen av Data Center-fabriken i Dison, Belgien.

Det skriver företaget i ett pressmeddelande som skickades ut på onsdagskvällen.

De uppskattade kostnaderna uppstår på grund av att vissa specifika komponenter i en tidigare såld systemlösning behöver bytas ut hos en kunds anläggningar.

Som tidigare meddelats och som en del av Munters Full Potential-program är företaget på väg att stänga den europeiska datacenterfabriken.

I samband med stängningen behöver specifika komponenter i en tidigare såld systemlösning bytas ut hos en kunds anläggningar.

Som ett resultat av detta kommer Munters att göra en reservering för en uppskattad engångskostnad på 116 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019. Den uppskattade engångskostnaden om 116 miljoner kronor är utöver de tidigare kommunicerade engångskostnaderna för Munters Full Potential-program.

Munters har försäkringar för denna typ av händelser men då företaget inte har avslutat diskussionerna med den relevanta kunden eller sina försäkringsgivare är den slutgiltiga finansiella- och kassaflödeseffekten för Munters ännu inte fastställd. Detta förväntas klargöras under de kommande månaderna.

Den pågående stängningen av Munters europeiska Data Center-fabrik är en del av Munters Full Potential program, som tillkännagavs i februari 2019, för att förbättra koncernens prestanda och resultat. Processen med att stänga fabriken beslutades under tredje kvartalet 2019 och är pågående.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109