23948sdkhjf

Munters vinner order på 105 miljoner

Munters, leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling, har fått en order gällande en klimatlösning för en produktionsanläggning av litiumbatterier i USA, och ordervärdet är på cirka 12 miljoner USD (cirka 105 miljoner svenska kronor).

Marknadssegment i den aktuella affären är ett av Munters prioriterade tillväxtområden, och ordern är på Munters avfuktningslösningar ICA och IDS med bolagets GreenPowerPurge-teknik.

Läs också: Sensys storkontrakt på 275 miljoner

Leveransen förväntas starta under fjärde kvartalet 2020 och fortsätta till mitten av 2021. Produktionen av avfuktningslösningarna kommer att ske i bolagets anläggning i Amesbury, USA, och förväntas ge plats för nyanställningar.

– Vi har en hög beläggning för denna verksamhet globalt och just denna order kommer att leda till nyanställningar i USA, berättar Peter Gisel-Ekdahl, vd för Munters affärsområde AirTech, för Verkstäderna.

Peter fortsätter:

Vi är mycket nöjda med att ha fått en stor order för våra avfuktningslösningar på den snabbt växande litiumbatterimarknaden, som är ett av våra tre prioriterade marknadssegment. Vi arbetade mycket nära med alla involverade parter i detta projekt för att utveckla den bästa övergripande lösningen från prestanda till energieffektivitet till servicebehov.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093