23948sdkhjf

Trelleborg gör miljardnedskrivningar

I Trelleborgs rapport för det fjärde kvartalet kommer ej kassapåverkande nedskrivningar av sysselsatt kapital att redovisas om 3,2 miljarder kronor. Det meddelar företaget tidigt på onsdagsmorgonen.

Nedskrivningarna är relaterade till att två affärsområden upphör, och flera segment flyttas till det nya området "Verksamheter under utveckling." Detta är en följd av tillgångarnas bedömda framtida resultatutveckling, och ska ses mot bakgrund av det uppskattade marknadsvärdet.

Till följd av den nya organisationsstrukturen kommer omstruktureringskostnaderna öka med cirka 50 miljoner kronor, fördelat på 2019 och 2020.

– Med den rådande konjunkturutveckling vi ser för "Verksamheter under utveckling" måste vi göra nedskrivningar som kommer att påverka resultatet med 3,2 miljarder kronor. Detta ska dock inte hindra koncernen att göra fortsatta investeringar och tilläggsförvärv, säger Ulf Berghult, ekonomi- och finansdirektör för Trelleborg, enligt ett pressmeddelande.

Trelleborg genomför också organisationsförändringar i syfte att fokusera koncernen på utvalda segment och samtidigt synliggöra områden där förbättring av lönsamheten måste ske.

Ambitionen är att fortsätta utveckla och stärka redan välpresterande och välpositionerade affärsområden som har betydande global affärsverksamhet.

I den nya organisationen kommer Trelleborg att bestå av tre affärsområden, jämfört med nuvarande fem. Trelleborg Coated Systems och Trelleborg Offshore & Construction upphör. Därutöver skapas ett rapporteringssegment, "Verksamheter under utveckling". Hit flyttas bland annat tryckdukssegmentet från Trelleborg Coated Systems och olje- och gasverksamheten från Trelleborg Offshore & Construction.

Trelleborgkoncernen omsätter cirka 34 miljarder kronor och har verksamhet i ett 50-tal länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081