23948sdkhjf

Smarta västen varnar för truckarna

Truckolyckor är en av Sveriges vanligaste arbetsplatsolyckor, som dessutom lätt kan resultera i allvarliga personskador. Nu lanserar Linde en väst som ska göra det säkrare att arbeta.

Linde material handling har sedan tidigare sitt assistanssystem Linde safety guard, som man nu vidareutvecklar med den nya Interactive warning vest, ett smart plagg, som varnar när en truck är på väg. 

– I situationer där sikten är dålig för både förare och gående är det avgörande att bägge parter blir varnade i god tid. Med vår Interactive warning vest varnas både förare och fotgängare mycket effektivt, även innan de ser varandra, säger Benjamin Reis, manager Safety sales på Linde material handling, i ett pressmeddelande. 

Systemet fungerar så att truckföraren varnas när fotgängare närmar sig och från vilket håll. Västen har LED-belysning, som normalt lyser med 40 procent, för att sedan gå upp till full ljusstyrka när en truck närmar sig. Den varnar också sin bärare med ljud och vibrationer.  

– Det är svårt att missa när västen varnar, vilket ökar säkerheten för både truckförare och gående, säger Benjamin Reis. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078