23948sdkhjf

Automation styr lagret

Linde Material handling automatiserar logtech-bolaget Aditro Logistics nya lager.

Aditro Logistics satsar på en ny lageranläggning i Skillingaryd. Det är dit Linde levererar automatiserade truckar.

Projektet omfattar initialt flera automatiserade truckar, både ledstaplare och skjutstativstruckar som ska hantera helpallsgods i lagret. Robottruckarna är utrustade med en reflexfri navigationsteknik – geonavigation, där navigeringen sker med hjälp av lagrets infrastruktur och fasta inredning.

– Det här är en ny resa och en viktig del i vår strategi med standardisering och automatisering inom Aditro Logistics. Därför börjar vi med att implementera lösningen i en del av vårt nya lager, för att känna hur det fungerar och hitta formen för hur vi bäst kan använda dem innan vi utökar till resten av siten och även ser över möjligheter till våra andra anläggningar, säger Niclas Andersson, Standardization Lead på Aditro Logistics och fortsätter.

– Det var självklart för oss att vända oss till Linde när det gäller automation, då de sedan länge är vår huvudpartner när det gäller manuella truckar. Målet är bland annat att nyttja de automatiska truckarna utanför normal arbetstid för att kunna erbjuda våra kunder attraktiva ledtider mellan inkomna orders och utleverans till kund.

– Linde är i ett tillväxtskede internationellt och vårt totala erbjudande breddas från att lyfta och flytta saker, till att leverera kompletta lagersystem som klarar allt från att lägga beställningar för att fylla lagret till orderhantering och utleveranser, helt utan mänsklig inblandning. Internationellt ligger Linde långt fram inom  automation och för oss i Norden kommer det bli en allt viktigare del i vårt erbjudande. Då Aditro Logistics är en stor och viktig kund för oss, är det extra spännande att de vill vara med och tillsammans ta de här stegen mot det helautomatiserade lagersystemet och framtidens intralogistik, säger Karl Serneberg, Sverigechef på Linde Material handling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11