23948sdkhjf

Nya industritekniska utbildningar

Då svensk industri behöver mer kvalificerad arbetskraft startar nu utbildningsföretaget Lernia upp nya industritekniska utbildningar. Utbildningarna kommer att hållas i 13 städer och är tänkta att möta industrins utmaningar.

Den svenska industrisektorn går på högvarv, och snabb teknikutveckling medför både nya arbetsuppgifter och nya kompetensbehov. På många platser runt om i landet råder det stor brist på kvalificerad arbetskraft, vilket är något som står i vägen för företag som vill anställa, växa och modernisera.

Då utmaningen idag är att de individer som står utan jobb ofta inte har den kompetens eller utbildning som näringslivet efterfrågar, startar Lerinia nu upp nya industritekniska utbildningar. Utbildningarna kommer bland annat resultera i fler CNC-operatörer, svetsare, gasskärare, maskinoperatörer, produktionstekniker, servicemekaniker och industriplåtslagare.

Behovet av utbildad personal är stort inom industrin, och där kommer de nya industritekniska utbildningarna kunna bidra till att överbrygga klyftan mellan personer som behöver ett arbete och det industrin efterfrågar, säger Anders Hvarfner, divisionschef för Lernia Utbildning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11