23948sdkhjf

Gratis 3D-handtag för minskad smittspridning

Materialise har tagit fram en dörröppnare som ska hjälpa till att minska smittspridningen av coronaviruset. Nu delar de med sig av CAD-filen till alla som själva vill 3D-printa lösningen.

Den belgiska 3D-print- och ingenjörsbyrån Materialise delar med sig av en CAD-design av ett specialhandtag, i ett försök att minska spridningen av coronaviruset. Det gäller närmare bestämt en extra del som monteras på dörrhandtaget, så att dörren kan öppnas med armen istället för handen.

Dörröppnaren kan monteras utan att man behöver borra hål eller byta ut det befintliga dörrhandtaget. Den första designen är anpassad för cylinderformade handtag, men företaget planerar att ta fram fler mönster.

Idén kommer internt från Materialise i ett försök att på bästa sätt skydda den egna personalen och besökare till företaget mot viruset. Företaget valde dock att göra designfilen gratis och öppen för alla efter att de insett att dörröppnaren kan göra skillnad på flera företag.

 Genom att göra designen tillgänglig digitalt kan den med en 3d-skrivare tillverkas över hela världen inom några timmar. I detta fall designade vi produkten i Belgien och människor i Kina, Europa eller i USA kan nu 3D-printa dörröppnaren lokalt, säger Fried Vancraen, vd på Materialise.

Här kan du ladda ner filen.

Har du inte tillgång till en 3d-skrivare är det möjligt att beställa en utskrift via Materialise portal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084