23948sdkhjf

SEAT coronatestar personal inför omstart

Den 27 april startar SEAT åter produktionen i sina anläggningar, och samtidigt genomförs PCR-tester på 15 000 anställda för att se så att de inte bär på coronaviruset. Detta som en del av ett omfattande åtgärdspaket där fokus ligger på de anställdas hälsa och säkerhet.

Från och med den 27 april startar SEAT om sina anläggningar, och återgången kommer att ske stegvis för att tillämpa nödvändiga hälso- och säkerhetsåtgärder. I Spanien blir SEAT det första företaget som genomför PCR-tester för coronasmittan på sina anställda.

Mer än 3 000 PCR-tester kommer att genomföras varje vecka för produktionsanställda, och under onsdagsmorgonen började SEAT testerna i anläggningarna SEAT Barcelona, SEAT Componentes och CARS-vårdcentral (Martorell).

Nu när vi övervunnit den svåraste fasen av coronasmittan står vi inför det första steget mot den normala verksamheten utan att för den skull släppa ner garden. SEATs beslut att investera i PCR-testprogrammet hjälper dessutom hälsomyndigheterna att förstå omfattningen av pandemin, säger SEAT:s vd Carsten Isensee.

Förutom PCR-testningen kommer även produktionslinjerna att anpassas så att alla anställda kan upprätthålla föreskrivet säkerhetsavstånd på två meter, och alla anställda kommer att få kirurgiska munskydd och ha rengöringsmedel till sitt befogande. Dessutom kommer anläggningarna att rengöras noggrant före och efter varje produktionsskift.

Uppstarten av fabrikerna kommer att ske gradvis, och under perioden 27 april till 4 maj kommer endast ett produktionsskift att arbeta de tre linjerna vid SEAT:s anläggning i Martorell. Från och med 11 maj kommer två produktionsskift att arbeta på var och en av linjerna. SEAT räknar med att återgå till samma produktionstakt som före krisen från juni, baserat på coronavirusets utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094