23948sdkhjf

Intervju med Edwin – vinnaren av CAD-SM

Den 22 april hölls finalen i SM i CAD-konstruktion digitalt vi plattfromen Zoom. Finalen hade sex tävlande, och under eftermiddagen korades Edwin Svensson till vinnare. Vi har intervjuat Edwin för att höra mer om upplevelsen att tävla och vinna i ett Yrkes-SM.

Hur känns det att ha vunnit SM?
– Det känns riktigt kul, en bekräftelse på att man är bra på det man gör.

Hur firar du?
En riktigt god middag med familj och vänner.

Hur har det varit att vara med och tävla i SM?
– Det har varit ett riktigt rolig och spännande upplevelse, något man kommer minnas länge.

Vilken del av tävlingen var svårast/roligast?
– Det svåraste var nog helheten, att man var tvungen att ha koll på allt från ritteknik till animation, utöver själva 3D-cadden förstås. Det roligaste var att få tävla i något som man är bra i, och att få se nya platser och möta ny personer under tävlingens gång.

Hur känns det att få tävla i VM i Shanghai?
– Det känns lite overkligt, jag har nog inte riktigt förstått vad det innebär än. Jag har varit i Asien förut, men aldrig i Kina. Vi får hoppas att coronapandemin gått över tills dess.

Hur kommer du förbereda dig för VM?
– Jag ska bli coachad i Inventor, detta eftersom att jag mestadels använt mig av andra cad-program tidigare. Jag ska även såklart jobba för en bredare förståelse av cad.

Vad är dina planer för framtiden?
– Jag har tänkt att jobba något år efter studenten och därefter skulle jag vilja plugga design och produktutveckling, eller maskinteknik.

På vilket sätt tror du vinsten i SM kommer hjälpa dig inför framtida jobb?
– Jag tror att alla vi som var med och tävlade i SM får ett bra tillägg på CV:t, en slags indikation på att vi vet vad vi gör. Jag tror helt klart att detta öppnar ögonen hos en arbetsgivare.

Och till sist, har du något övrigt du vill tillägga?
– Jag skulle vilja tacka min cad- och konstruktionslärare Nils Winge för att han anmälde mig till tävlingen och hjälpte mig med allt runt omkring tävlingarna. Ett tack också till alla som gjort det möjligt att genomföra SM digitalt, bra jobbat!

Läs mer om tävlingen SM i CAD-konstruktion här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125